Nihal Poyraz Temürcü
Koordinatör & Üretici, Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi
1974, Ordu doğumlu. Mimar, ilgi alanı: ekolojik mimari ve restorasyon. Sivil toplum aktivisti: 2006’den bu yana agroekoloji ve gıda toplulukları alanında saha deneyimi, organizasyon ve koordinasyon ile ilgilendi. Ankara'da yaşıyor, ikiz oğulları var. İllüstrasyon, mozaik, dans, şiddetsiz iletişim, geri dönüşüm ve yeniden kullanım, ilgi alanları.
Sivil toplum çalışmaları: Güneşköy:2006-2008 Doğal Besin Bilinçli Beslenme Ağı’nın (DBB) kuruluşuna ve gelişimine katkı: 2008- Kır Çocukları: Tıbbi ve aromatik bitkiler, işlenmiş gıda, sağlık destek ürünleri üretimi. 2012- Çiftçi, doğa dostu üretici (ÇKS kayıtlı), 2015- Tahtacıörencik Köyü Kır Çocukları arzisnde, permakültür ile arazi tasarımı, bahçe ve bostan kurulumu, üretim ve ekolojik mimari çalışmaları. 2014-2018 Bardacık Gıda Topluluğu kuruluşu ve toplu sipariş organizasyonları, 2018-2020 Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği kuruluşu ve kurucu başkanı. 2014-2018 Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği ile birlikte, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, GEF Küçük Destek Programı’nın (SGP) desteğiyle “Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm” projesinde koordinasyon, iletişim, etkinlik organizasyonları, 2019-2021 Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER) ile birlikte, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, GEF Küçük Destek Programı’nın (SGP) desteğiyle “Krizler Döneminde Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak: Tahtacıörencik ve Ötesi” (Gıdamız Geleceğimiz) projesinde koordinasyon ve iletişim sorumlusu, 2021-2023 Artı Yaşam ile birlikte Çocuk Ve Doğa etkinlikleri ve doğa gezileri, 2010-2011 Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) içinde, üretim, koordinasyon, tanıtım çalışmalarına katkı, 2013- Kır Çocukları, TADYA ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği’nin düzenlediği permakültür buluşmaları, üretici-türetici buluşmaları, atölyeler, eğitimler, festivaller ve gezilerin planlanması ve organizasyonu (2008’den bu yana yaklaşık 150 etkinlik)
Mimari deneyim: 1994-2011 yılları arasında Ankara ve Anvers'te.
Bu Konuşmacının Etkinlikleri
Etkinlik Adı | Başlangıç | Bitiş |
---|---|---|
Toprak, Tezgah ve Tabak: Gıdanın Kentte Yolculuğu | 05 Eki 2023 17:30 | 18:30 |