• MARUF
    Nedir? Dayanıklılık ve — Ötesi Kimler Katılacak? Kim Düzenliyor? Nerede? MARUF23 Ekibi Pratik Bilgiler
  • ETKİNLİKLER
    Etkinlik Modları Dünya Büyükşehirler Günü Kent Rotaları Sergiler Çözüm Labirenti Açılış Performansı MARUF on the Go
  • PROGRAM
  • KONUŞMACILAR
  • ÖNCEKİ MARUF'LAR
    MARUF21 Nasıl Geçti? MARUF21 Raporu MARUF21 MARUF19 Nasıl Geçti? MARUF19 Raporu MARUF19
  • GALERİ
    Genel Bakış 1. Gün 2. Gün 3. Gün 4. Gün
  • MEDYA
    Logolar Tasarımlar Basın Bülteni Basın Bülteni 2 MARUF23 Teaser
  • ETKİNLİK BÜLTENİ
  • EN
  • GİRİŞ

Kentsel Peyzajı Soğutma: Yarının Kentsel Isı Sorunlarını Tartışmak

Dijital Etkinlik | 24 Eylül

Etkinlik, şehirsel ısı ve ısı adalarının baskın sorununu ele almaya odaklanmıştır. Kuzey yarım kürenin mevcut şehirsel ısı durumu ve topluluklar üzerindeki etkisi tartışılacaktır. Örnekler Polonya,İspanya, İngiltere, Türkiye, Hindistan ve Amerika’dan verilecektir. Tema, ısınma artışının çok yönlü yönlerini keşfetmek ve kentsel yeşil altyapı aracılığıyla yaya ortamlarını geliştirmek etrafında dönüyor. Bilgilendirici sunumlar ve içgörülü panel tartışmaları aracılığıyla, kentsel ısıyı hafifletmek ve sürdürülebilir, ısıya dayanıklı şehirler yaratmak için gelecek senaryolarına yönelik pratik öneriler ve yenilikçi çözümler sunmayı amaçlamaktadır. Etkinliğin amacı-, araştırmacılar, politika yapıcılar ve paydaşlar arasında bilgi alışverişini ve iş birliğini teşvik ederek herkes için daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kentsel çevre oluşturmaktır.


Zoom kayıt: http://bit.ly/gwcnxmaruf


Konuşmacılar:

Mateusz Rozanski kentsel yeşil altyapı uygulayıcısıdır. Başlıca ilgi alanı kentsel yoğunluğun yüksek olduğu bölgelerde ısı azaltımı ve adaptasyon yöntemleridir. Rozanski, güzel yaya deneyimleri yaratmak ile sürdürülebilirliği sağlamak arasındaki boşluğu dolduran bir savunuculuk grubu olan Baltimore İklim Direnci Koalisyonu'nun (“BCRC”) yönetici direktörü ve kurucu ortağıdır. ABD Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen ve kentsel iklim araştırmalarına odaklanan bir hibe olan Baltimore Sosyal Ekonomik İşbirliği'nin topluluk ortağıdır. Rozanski, Johns Hopkins Üniversitesi'nde Yeşil Altyapı Koordinatörü olarak çalışıyor.


Annika Lundkvist, Schumacher Enstitüsü'nde öğretim üyesi ve Varşova'daki Coğrafya ve Mekansal Organizasyon Enstitüsü'nde doktora öğrencisidir. Tezi vaka çalışmasında yürünebilirlik ve mahalle düzeyinde ortaya çıkan 15 dakikalık şehir konsepti konularını araştırıyor ve kentsel doğanın sağlanmasına özel bir ilgi gösteriyor. Küresel Yürünebilirlik Muhabirleri Ağı'nın kurucusu ve eş kolaylaştırıcısı ve medya, iletişim ve araştırma aracılığıyla sürdürülebilir şehirciliğin merkezi bir yönü olarak yürünebilirliği savunan ve eğiten bir STK olan Fundacja Yaya Alanı'nın (pedestrianspace.org) kurucusudur.


Alan Raposo, Küresel Yürünebilirlik Muhabirleri Ağı'nın kurucu ortağı ve Kentsel Transit Laboratuvarı Direktörüdür ve Uluslararası Yayalar Federasyonu'nda Proje Sorumlusu olup, şu anda şehir odaklı bir yaklaşıma dayanan Horizon Europe - Yeniden Yerleştirme projesinin bir parçasıdır. şehirlerin iklim nötrlüğüne geçiş sürecinde ve Güvenli İklim Nötr Hareketlilik Sistemine öncülük ediyor. Aynı zamanda İspanya'nın güneyindeki Endülüs'teki memleketinde, yerel sakinleri güçsüzleştiren yerel sorunlara karşı mücadele eden aktif bir yerel aktivisttir.


Merve Özhan, mobilite odaklı bir mimar ve kentsel tasarımcıdır ve Global Walkability Correspondents Network üyesidir. Kamu ve özel sektörde mimar olarak çalışmış olup, Danimarka ve Türkiye'de kendi şirketi bulunmaktadır. Bilgi Üniversitesi'nde stüdyo eğitmenidir. Başlıca ilgi alanı tüm vatandaşlar için şehir altyapısını ve sürdürülebilir hareketliliği geliştirmektir. Biyoçeşitlilik, hareketlilik adaleti ile ilgili projelerde kolaylaştırıcı olarak çalışmaktadır.


Modaretör: Raluca Hurmuz GWCN’de kolaylaştırıcı ve sosyal medya koordinatörüdür.

Konum: Zoom

Tarih: 24 Eylül 2023

Etkinlik Dili: İngilizce

Paydaşlar:



Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. No: 10 Eminönü 34134
Fatih-İstanbul / TÜRKİYE
T: +90 ( 212 ) 402 19 00
F: +90 ( 212 ) 402 19 55

İletişime geçmek için: [email protected]

MARUF ile ilgili gelişmelerden haber olmak için e-posta listemize kayıt olun.

Bir hata oluştu!

E-posta listemize kaydınız başarıyla gerçekleşmiştir.